PROGRAM 2022 – 2023

Program 2022

April: Torsdag den 28. kl. 12.30 og ca. kl.14

Virksomhedsbesøg: Marmorline, Odinsvej 25. og Sealing System, Hedemarken 1, Grindsted.

Vi mødes hos Marmorline, som fremstiller bordplader, håndvaske i italiensk marmor.

Herefter fortsætter vi til Sealing System, her fortælles om deres produktion til bl.a. Arla i Holstebro og Abena i Aabenraa og mange andre.

Maj: Tirsdag den 17. kl. 15.00

Virksomhedsbesøg hos CK-Teknik, Trehøjevej 5, Grindsted.

De producerer maskiner og udstyr til skumplastindustrien i både ind- og udland.

Tilmelding. Begrænset deltagerantal

Juni: Torsdag den 16. kl. 7.30 afgang i fælles bus fra Lidl

Sommerudflugt til Nordfyn, Kongsdal Have, Mosteri på Fynshoved, Johannes Larsen museet i Kerteminde m/rundvisning.

På hjemturen kører vi til Skærup og spiser aftensmad.

Tilmelding. Begrænset deltagerantal.

Betaling via netbank.

August: Mandag den 15. kl. 12.00 afgang fra Lidl.

½ dags tur med Veteranbussen til Brande - guidet tur i byen (gavlmalerier og en tur på Remissen) herefter til Uhre Købmandsgård, hvor vi nyder kaffen.

Tilmelding. Begrænset deltagerantal

August: Fredag den 26. kl. 18.00

Vildtmiddag i samarbejde med Grindsted Jagtforening.

Mødested: Lynghytten på flugtskydningsbanen,

Vesterhedevej 3 Grindsted.

Vi indleder aftenen med en kort introduktion/smagning om de vine, som vi kan nyde til maden.

Derefter vil der blive serveret en menu: Forret - Filet af røget dyrekølle, lækkert tilbehør og flutes.

Hovedret - Krondyr med forskellige salater, kartofler og sovs.

Dessert - Islagkage

Der kan købes gode hvid - og rødvine – øl/sodavand.

Deltagerpris: kr. 300,00 incl. kaffe/te, småkager og en lille overraskelse.

Tilmelding starter mandag den 8. august og seneste

tilmelding er mandag den 15. august.

Med begrænset deltagerantal og ligelig fordeling til de 2 foreninger, er det ”først til mølle”.

Betaling ved tilmeldingen.

Tilmelding til Tove fra Husholdningsforeningen på tlf. 40993872, sms eller mail – tove.palle@gmail.com

Tilmelding til Vagn fra Jagtforeningen på tlf. 51578740, sms eller mail – vagn@langdal.dk

Betaling ved overførsel til konto 7702 1068226 eller MobilePay 46352 (Grindsted Jagtforening).

September: Tirsdag den 20.  kl. 12.30 afgang  i fælles bus fra Lidl.

Højskoledag - Højskolen Skærgården ved Lind v/Herning. Foredrag, rundvisning, kaffe og sangtime. Højskolen er en livsstil- og trivselshøjskole for voksne i alle aldre. Fokus på at

Pris for medlemmer 150 kr. og ikke medlemmer 175 kr. incl. bus og kaffe.

Tilmelding senest den 12. september 2022 til Jørdis på tlf. eller sms på: 30 23 08 04. efter princippet først til mølle.

Der kan betales på mobilpay: 993745 eller i kontanter.

Oktober: Onsdag den 5.  kl. 19.00 i Magion

Foredrag ved Niels Ole Frederiksen ”født i Horsens tugthus”  Vil fortælle om nogle af de fanger, han kom i kontakt med efter krigen, bl.a. en beretning om Danmarks mest berømte udbryderkonge Carl A. Lorentzen.

Niels Ole Frederiksen

November: Tirsdag den 1. kl. 13.30

Husmoderdag/kulturdag. Vi begynder i Grindsted Kirke med gudstjeneste. Efterfølgende er der kaffe og foredrag i Kirkehuset, Kirkegade 22, ved Lisbeth Filtenborg ”Livet er ingen strøgtur” Damebrevkasser gennem 75 år - livet på godt og ondt for kvinder.

Pris 100 kr. for medlemmer og 125 kr. for ikke medlemmer. Der en inkluderet kaffe i prisen.

November: Mandag den 14. kl. 19.00 i Magion

Hvad er sundhed for dig ? Om at være nysgerrig på dine adfærdsmønstre og vaner frem for at gå på tidens næste trend kur. Nøglen til vægttab ligger i vores adfærd.

Foredrag ved vane- og overspisningscoach Lea Vaaben, Filskov.

Pris 50 kr. for medlemmer og 75 kr. for ikke medlemmer. Der en inkluderet kaffe i prisen.

Tilmelding ikke nødvendigt. Der kan betales med kontanter eller mobilpay.

Lea Vaaben

November, Onsdag den 23. kl. 19.00 på TronsøSkolen.

Vi får inspiration til julens dekorationer og kranse

v/Corrie Van Der Veen, formand for haveselskabet i Ølgod.

Vi håber, vi ses til en hyggelig aften – alle er velkomne.

Corrie Van Der Veen beskriver sig selv, som have-, natur- og kreatosset.

For 6 år siden startede hun sit eget kreative værksted, som hedder Cornelias Biks, og hun elsker at skabe flotte ting med naturens materialer.

I år vil Corrie give sit bud på, hvordan vi kan pynte op til jul med advents- og dørkranser og andre juledekorationer. Desuden kommer Jørgen Lynggaard fra Krukkekompagniet med nogle af sine krukker

Han har også mange andre julerelaterede ting med, som vi har mulighed for at købe.

Der vil blive trukket lod på indgangsbilletterne om skønne gevinster.

Entre: 50 kr. for medlemmer og 75 kr. for ikke medlemmer. Der kan købes kaffe og kage. Ingen tilmelding.

Der kan betales med kontanter eller mobilpay.

December: Torsdag den 8. kl. 19.00 i Magion.

Vi julehygger med underholdning v/musiker John Skou, Filskov. Kaffe og kage. Amerikansk lotteri.

Pris 100 kr. for medlemmer og 125 for ikke medlemmer. Tilmelding

John Skou

Program 2023

Januar: Tirsdag den 10. kl. 19.00 i Magion

Fællessang og fortælling ved tidl. højskoleforstander Birgitte Hansen.

Fra Grundtvig til Kim Larsen. ”Tekster vækker følelser til live og man bliver bare glad….”

Pris for foredrag og kaffe er kr. 100,00 for medlemmer og kr. 125,00 for ikke medlemmer.

Birgitte Hansen

Februar: Torsdag den 9. kl. 19.00 i Magion

Debatforedrag med Jesper Grønkjær som har gjort det til sin mission at drage ud til klodens fjerneste afkroge for at vise at smilet er det sprog, vi alle taler. Jesper balancerer skarpt mellem humor og seriøsitet i sit møde med fremmede mennesker. Hvordan møder man verdenen med smil ?

Billeder fra nogle af Jesper Grønkjærs ekspeditioner,

Marts: Tirsdag den 07. kl. 19.00